23.1.2011

Pentuja ♥

5. tammikuuta vanhempieni suomenlapinkoirat saivat kolmannen pentueensa. Pentuja syntyi 5; 3 tyttöä ja 2 poikaa. Kuten kuvista näkyy, pennut ovat valtavan suloisia :) Koirien kuvia ilmestyy tänne varmaan sitä mukaa kun pennut kasvavat ja saadaann aikaiseksi lähdettyä Naantaliin heitä (ja vähän mun vanhempiakin) katsomaan.

17.1.2011

Oi mekot!

Iltalehdessä on kilpailu, johon lukijat lähettävät kuvia itsetekemistään vaatteista. Kilpailun innoittamana päätin tehdä tälläisen kuvakokoelman, jossa on osa vaatekaapissani asustavista tekemistäni mekoista. Olisikohan jossakin ainesta kilpailuun? Kommentteja?

15.1.2011

Musta hipimekko ja kumppanit

Kui toi kääns taas ton kuvan..... Vaik kui koitti vääntää ja kääntää ni mittää ei tapahtunu. Mutta siis. Eksyin torstaina Eurokankaaseen ja eilen hurautin kuvassa olevan mekon ja tänään tuon paidan. Tykkään molemmista, tosin ehkä vähän enemmän mekosta :) Ja se uusi tatuointikin näkyy tossa mekkokuvassa jos oikein kattoo.

Poika pyysi viime sunnuntaina, että leipoisimme. Valitettavasti meillä oli vain yksi kananmuna, joten teimme gluteenittoman minikääretortun, josta tuli 6 siivua.

Gluteeniton minikääretorttu
1 muna
1/3dl sokeria
1/2 perunajauhoja
1/2tl leivinjauhetta
1tl kaardemummaa
täytteeksi vadelmahilloa

Eli uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vatkaa sokeri ja muna vaahdoksi, sekoita leivonjauhe perunajauhoihin ja siivilöi vaahtoon. Kaardemummat joukkoon ja sekoitus. Jos omistat suorakaiteen muotoisen Teema-vuuan, suosittelen lämpimästi asettamaan siihen leivonpaperin ja kumoamaan taikinan siihen, koska se on juuri passelin kokoinen.

8.1.2011

Tatuointeja, tatuointeja...

Tykkään itse valtavasti tatuoinneista, itselläni ja muilla, joten päätin tehdä postauksen aiheesta. Täytynee muuten sanoa, että alla näkyvät kuvat otan harvinaisen epämääräisen näköisiä.


Tähti
Otin tähden maaliskuussa 2007 Skin Craftissa 16-vuotiaana. Olin saanut luvan tatuointiin vanhemmiltani syntymäpäivälahjaksi pitkien keskustelujen jälkeen. Kuvaksi valikoitui tähti, koska tähdet ovat aina ohjanneet ihmisiä. Tahtoin tämän tähden opastavan minua. Tähti löytyy oikeasta olkapäästä, kokoa sillä on 8x9cm ja hintaa aikoinaan 70€. Ja ei, oikeasti sen sivut eivät ole noin mutkittelevat kuin kuvassa.

Timantti (toinen kuva)
Timantti löysi tiensä pohkeeseeni eilen. Olin jo monta vuotta miettinyt uutta tatuointia, ja timantti kävi mielessä uudestaan ja uudestaan. Lopulta timantin paikaksi vakiintui vasemman pohkeen ulkosyrjä ja aloin piirrustus puuhiin. Timantti on tarkoituksella piirretty hieman epäsymmetriseksi. Oma timanttini ei ole mikään "diamonds are girls best friend" vaan pikemminkin "diamonds are forever when nothing else in this world is". Tarkoitus on siis muistuttaa itseään siitä, ettei mikään maailman hyvä tai paha kestä ikuisesti. Kuva on otettu Bald fellows-liikkeessä, kokoa sillä on 6x7cm ja hintaa 80€.

Lisää?
Kyllä kiitos. Ideoita on kyllä vaikka muille jakaa, mutta ongelmana on tietysti se sama vanha, eli raha. Täytyy varmaan alkaa lottoamaan. Seuraava kuva tulee varmaan vasempaan hauikseen, kunhan olen vähän saanut treenattua kättä enemmän....

PS. Jos voittaisin lotossa, kävisin tatuoitavana Jean-Francois Palumbolla ja Ami Jamesillä.

7.1.2011

Kaikkea, ja ei oikeastaan mitään

Olen tehnyt viime aikoina laiskasti käsitöitä, mikä on vähän outoa. Onneksi joku muu tekee niitäkin hommia, sillä sain äidiltäni vasemmalla olevan liilan tuubihuivin. Olen vallan rakastunut kyseiseen huiviin, tosin sen pitämisessä on yksi pikkupikku mutta. Mä en nimittäin omista oikeastaan mitään liilaa. Yhdessä hameessa on liilaa, mutta hyvä huivi menee haaskuuseen jos sitä voi pitää vain yhden hameen kanssa..... Täytyykin varmaan hankkia a) liilat kengät tai b) liilat villasukat. Tahtoisinkin lisää villasukkia. Täytyy varmaan opetella taas kutomaan..... Oikealla on yhtä lempiruokaani, haloumi-surimi -salaattia. Hyvänä päivänä Poikakin syö innolla koko annoksen ja pahana päivänä pelkät surimit :)
Eilen meillä oli hömppäpäivä. Poika kyseli jo aamusta, että lähdetäänkö keskustaan, mutta valitettavasti meidän piti vain tyytyä pulkkamäkeen ja Nalle Puh -elokuvaan.
Näin joskus Henkassa&Maukassa ihanat tyllihameen. Tylli oli sellasta pehmeää, ei kovaa jota aina erehdyn ostamaan kangaskaupasta. Ajattelin aina ostavani hameen alennusmyynneistä ja jätin sen kauppaan. Tänään lähdin sitten etsimään hametta, tuloksetta. Kummassakaan keskustan H&M:ästä ei hametta löytynyt. Kiersin myös Lindexin, Seppälän ja Spiritstoren hameen toivossa. Lopulta hame löytyi Gina Tricotista 50% alennuksella. Oikealla on kuva hameesta ja vasemmalla tekemäni mekko, jonka kanssa olin liikkeellä.

3.1.2011

Meillä tykätään...

...ruuasta. Poika on yleensä mukana kokkaamassa, jos ei muuten niin koemaistamassa. Puolet vihanneksista katoaa paloittelun aikana usein parempiin suihin. En ole vielä törmännyt vihannekseen, jota Poika ei jossain muodossa söisi.

Koska olen itse ollut viimeiset 5 vuotta kasvissyöjä, ihmiset kysyvät usein syökö Poika lihaa. Kyllähän se syö, mutta hyvin harvoin kotona. Jos Poika päättää vanhempana alkaa kasvissyöjäksi, niin siitä vain, mutta tämä päätös ei saa olla äidin, vaan nimenomaan Pojan.
...yhdessä tekemisestä ja hengailusta.
...musiikista. Kotoa löytyy kitaraa, kosketinsoitinta ja ukulelea. Nokian bluetooth-kuulokkeet kuuluvat molempien suosikkiesineisiin. Äiti rakastaa myös cd-levyjä, joita taloudesta löytyy n. 100 kappaletta:

...Ikean Expedit-sarjasta. Kun kaikella on paikkansa, tavarat myös löytävät useammin paikoilleen.
...Nallesta. Poika sai jouluna lahjaksi Nallen, joka tuntuu olevan ihan ykkönen.
....äidiltäni ala-asteella tekemästä leipomisessusta.
...leipomisesta. Kuvassa oleva kakku on varmaan yksi rumimpia kakkuja jonka olen ikinä leiponut (pursotuspussin päät hävisivät muutossa....), eikä makukaan ollut kummoinen. Syntymäpäiväkakusta sai kärsiä äitini. Oikealla soijahampurilaisia.