28.2.2011

Luentokansion uusi elämä

Luentokansioni alkoi näyttää jo kovia kärsineeltä, joten päätin tuunata sitä hieman. Kangas on (yllätys yllätys) Marimekon Siirtolapuutarha ja tekniikka decoupage. Vasemmalla kansio takaa ja oikealla ja keskellä näkyy kansio edestä.

26.2.2011

Rakas kevät

Tulisitko nopeasti, jotta pääsen käyttämään tänään ostamiani Hai-saappaita? :) Kuivilla keleillä voisin vetäistä jalkaa vuoden vanhat Kolme60-merkkiset turkoosit tennarit ja kaulaan värikkään huivin mustan tuubin sijasta.
Olen aivan kevät-fiiliksissä. En malttaisi odottaa lumikinoksien sulamista! Tahtoisin vetäistä jalkaan kumpparit tai tennarit ja jättää takin suosiolla kotiin ja nauttia auringonpaisteesta ja lintujen laulusta ja kukista jajaja.... Kyllä, hiihtolomani loppuu huomenna.

Mutta tosiaan ne hait. Metsästin puoli Turkua läpi, mutten löytänyt keltaisia mistään muualta kuin Haloselta. Btw, hai-saappaat ovat tarjouksessa (49,90€) Turun Citymarketeissa. Väreinä musta, sininen, punainen, oranssi ja lime. Prismoissa sinisiä ja punaisia saa hintaan 42,90€.
Saappaista paitoihin. Alkuviikosta postilaatikkoomme oli ilmestynyt salaperäinen lappu suuresta kirjeestä, joka pitäisi noutaa postista. En ollut tilannut mitään, joten olin hieman epäileväinen mitä postista löytyisi. Kirje oli tädiltäni ja se sisälsi Marimekon paidan ja sukat sekä Niiskuneiti-villapaidan, jonka äitini on joskus tehnyt minulle. Kaikki vaatteet oli kierrätetty serkku(je)ni kautta, kuten suvussamme on tapana.
Äidin pikku apulainen on laajentanut reviiriään tiskikoneen täyttämiseen. Poika osallistuu mielellään kotitöihin; tuo lautaset pöydästä, laittaa aterimet tiskikoneeseen, vie roskat roskikseen ja pyykit pesukoriin, kuivaa suihkun lattian kylvyn jälkeen ym. mihin pieni lapsi pystyy. Suihkun lattian kuivaamisesta on tullut Pojan juttu, johon äiti saa osallistua vain pyydettäessä.
Näin tänään Skanssissa tälläisen. Kuva tärähti juuri sopivasti, mutta kyltissä pitäisi lukea "Sähköauton latauspiste". En tiennytkään, että tälläisiä on julkisilla paikoilla! Sähköautot tuntuvat jotenkin kaukaiselta ajatukselta, mutta ilmeisesti niitä on Turussa.

23.2.2011

Hiihtoloma on hieno asia

Sukulaisilta syntymäpäivälahjaksi saamaani tiskikone kotiutui meille tosin jo ystävänpäivänä. En tiedä, miten olen selviytynyt ennen sitä! Nyt tulee kokattua huolettomammin kuin ennen.
Sunnuntaiselta IKEA-reissulta lähti mukaan vihdoin se Knappa. Alhaalla kuva makuuhuoneen nykytilasta, joka ei kyllä viime kuvasta ole paljoa muuttunut.

Meillä oli vanha toimimaton näppäimistö, josta päätin eilen ottaa kaikki näppäimet talteen askartelua varten. Poika tahtoi myös osallistua, joten näytin hänelle miten näppäimet saa helpoiten pois. Näppäinten löydettyä tiensä jemmaan olisi Poika tahtonut käydä seuraavan näppäimistön, eli sen käytössä olevan, kimppuun. Toivottavasti en jokin päivä löydä omaa näppäimistöäni kaluttuna.
Poika päätti kokeilla, miltä päiväunet maistuvat äidin kitarakotelossa :)
Rakastan täytettyjä leipiä, joten meillä syödään niitä aika usein. Varsinkin yllä olevaa, jossa on täytteenä salaattia, juustoa, suippopaprikaa ja mustapippurilla maustettua munakasta.
Eilen tuli tehtyä myös kerroskiisseliä. Valkoinen kiisseli on maitokiisseliä ja ylempi vadelma-mustikka-Juissista tehtyä mehukiisseliä. Näitä tehdessäni mietin, miksi ylipäätänsä raahaan kaupasta kiisseleitä ja vanukkaita, kun kotona saa tehtyä aivan yhtä hyviä (ellei parempia) ilman lisäaineita ja vieläpä halvemmalla.
Tänään kävimme pankissa tyhjentämässä Pojan säästöpossut. Tietysti sitä piti myös piipahtaa (ihan vähän) Marimekossa. Poika rakastui oikealla olevaan autolaukkuun. Äitistäkin laukku oli hurmaava, kunnes vilkaisin hintalappua..... 59€ pienen pojan repusta on kyllä paljon (liikaa!!) opiskelijabudjetille. Mutta eikös tuota kangasta ollut myynnissäkin? Täytyy varmaan ostaa ja vähän ommella. Poika unohti laukun nopeasti, ainakin kun mentiin Heselle, jossa fish&chips ja isot ranskalaiset hävisivät nopeasti kahteen pekkaan.
Luin netistä, että Halosella myytäisiin hai-saappaita, joten pakkohan siellä oli käydä vilkaisemassa. Siellä ne odottivat, keltaiset hai-saappaat kokoa 38. Harmi vain, että hintaa oli 59€ (joka tuntuu muuten olevan päivän summa?). Alkuviikosta bongasin hai-saappaita lähi-Prismassamme hintaan 42,90€, joten en aijo mokomista maksaa yli viittäkymppiä. Tänään olisi tarkoitus lähteä veljen kanssa metsästämään saappaita Turun (ja Myllyn) Prismoista :)

13.2.2011

Voileipäkakku, eiku....??

Meidän perhe -lehden kalenterissa oli rieskavoileipäkakun ohje, jota oli ihan pakko kokeilla. Soveltaen tietenkin. Sisälle päätyi salaattia, kirsikkatomaatteja, kurkkua, paprikaa, kylmäsavulohta, punasipulia, kylmäsavulohi-tuorejuustoa ja ranskankermaa. Rieskoja oli 4 kappaletta, ja lopputulos oli kyllä hyvä.
Pojan tukka lyheni viikonloppuna äitini käsittelyssä.
Ainut kunnollinen kuva jonka sain pennuista viikonlopun vierailulla. Kyseessä on Sampo, 5½ viikkoa.

8.2.2011

Mää oon muute Turust

Ja jotta se ei jäisi kenellekkään epäselväksi, mietin näitten tuotteiden ostamista:
  • Ai onko tuo pipo se jota kaupunki jakaa kaikille tänä vuonna syntyville vauvoille? Kylläpä vain. Sitä saa ostettua isompana täältä. Itseäni lievästi sanottuna houkuttaisi ostaa Pojalle tuollainen. Äidin pää ei taida tykätä tuollaisesta mallista... Mahtaisikohan samasta kankaasta saada vaikka pikkuhousut? Tai tennarit? Hmmmm......
  • Näin jossain kerran tuollaisen I♥TURKU-tarran ja aloin haaveilemaan paidasta, jossa olisi sama teksti ja sellainenhan löytyi! Keltainen t-paita (täältä) olisi ihana (ja sopisi hienosti niiden kenkien kanssa....). Huppari olisi kätevä keväällä ja syksyllä ja no, miksei kesälläkin :) Harmi, ettei niitä tehdä Pojalle sopivassa koossa.... Kuten tästä postauksesta (ja viime postauksesta ja edellisestä), oon jo ihan keväässä. Valitettavasti säätila ei ole kanssani samaa mieltä, joten tyydyn vain haaveilemaan keväisestä piknikista Seikkailupuistossa ja pojasta, joka juoksee ympäriinsä jokin yllä olevista paidoista päällään.

7.2.2011

Kääntyneitä kuvia

Varoitus. Tämä postaus sisältää enemmän kääntyneitä kuvia kuin oikein päin olevia. Voi Blogger minkä teit!
Poika kävi viikonloppuna vanhempieni kanssa Mäntsälässä kummitätini luona. Mukaan tarttui pari muovipussillista tavaroita, joista esitelen nyt suosikkini. Yllä automatto ja autoja.

Näitten boksereitten kuminauha alkaa olla jo niin kuluneen näköinen, että harkitsen boksereitten hyötykäyttöä....



Ja viimeinen oli äitille :)

2.2.2011

Rakkautta ensisilmäyksellä


Kävelin tänään Marimekon ohi ja erehdyin katsomaan sisään. Rakastuin ensisilmäyksellä! Siellä se odotti minua. Asia, jota olin jo vuosia toivonut Marimekon kokoelmiin. Ai mikä? Tietenkin keltainen olkalaukku! Laukun innoittamana kasasin kuvakollaasin, jossa on asioita, jotka tahtoisin tänä keväänä hankkia. Joku varmaan huomasikin, että kaikki asusteet ovat jokseenkin värikkäitä, jopa keltapainotteisia. Mutta tykkään, että vaatteet ovat mustia ja asusteet värikkäitä :) Tässä he tulevat:
  • Marimekon sateenvarjo. Omistan vain tylsän harmaan Ikea-sateenvarjon, joka on tylsyytensä lisäksi valtavan iso(=epäkäytännöllinen).
  • Ne keltaiset 360-tennarit, joista olen haaveillut jo muutaman vuoden. Nyt tiedän mistä niitä saa, mutta ne pitäisi vielä tilata ja maksaa....
  • Hai-saappaat♥ Ehkäpä Turun märkä kevät saa mut viimein hankkimaan nämä ihanuudet.
  • THE BAG, eli se unelma, johon rakastuin tänään. Laukku näyttäisi muuten todella hyvältä mustien vaatteiden ja niitten keltaisten kenkien kanssa.

1.2.2011

Helmikuu

Olen aina pitänyt helmikuusta. On laskiaispullia, ystävänpäivä, valoa ja toivo alkavasta keväästä. Lisäksi syntymäpäiväni sijaitsee helmikuussa.
Ostin kerran kangaskaupasta ihanaa mustaa pitsiä. Viime viikolla keksin ommella pitsistä mekon, johon tulee vuori harmaasta trikoosta. Kaikki menikin hienosti, kunnes aloin ompelemaan mekkoa ja saumurini sanoin sopimuksen irti. Parin päivän taistelun jälkeen saumuri ei suostunut tekemään yhtään tikkiä. Vähän harmittaa. Mekko on kasattu nuppuneuloilla sovitusnukkeen.
Sain viikonloppuna valtavan siivouskohtauksen, joka kesti normaalin parin tunnin sijasta useamman päivän. Pojasta oli hauska temppuilla äitin sängyllä ja vähän leikkiä nukkuvaakin.
Tämän iltainen ruoka, eli kikhernecurry katosi vikkelästi parempiin suihin.