30.8.2011

Good taste comes from Sweden?


Uuden IKEA-kuvaston kunniaksi aloin tekemään haaveilukollaasia. Neljännen kuvan kohdalla aloin miettimään mikä tässä nyt on outoa... No, kaikki tuotteet olivat ruotsalaisia! Mutta täytyyhän se myöntää. Skandinaavialainen design puree, varsinkin muhun, ja ruotsalaiset jättiketjut ovat tuoneet sen kaikkien esille, esimerkkeinä H&M ja IKEA. Mutta tässä ne nyt sitten ovat, haaveitteni ruotsalaiset:
  • Veronica Maggio tuntuu olevan Ruotsin Jenni Vartiainen. Mahtavamahtava levy, joka odottaa ostamistaan. Alettuani kuuntelemaan Maggiota olen huomannut, että "Hei, ruotsi ei oikeasti kuulostakkaan ihan oksennukselta!". Riikinruotsi on itse asiassa oikein hyvän kuulosta.
  • Sockerärt-kannu on varmaan ikuinen kuolaukseni kohde. Koskakohan saan hommattua sen...
  • Marabou Daim. Hih hih, yksi suosikeistani. Tai no, mikäköhän suklaa mulle ei maistuis... Sillon kun asiat on huonosti ja seinät kaatuu päälle tai suomalaiset suklaat ei vaan riitä, haen kaupasta Maraboun levyn.
  • IKEA PS-kaappi. Olen kuolannut tätäkin jo monta vuotta keksimättä mihin sen laittaisin. Nyt keksin! Patiolle tietysti. Kaapin ovet ovat lukittavat ja kaappi kestää istumista. Päälle vain joku pehmuste ja se oli siinä. Saan kaikki rumat puutarhavehkeet pois silmistä ;)
  • H&M neule. Näin ton kaupassa joskus loppukesästä, enkä ostanut ja nyt sitten kaduttaa. Ai kui? No se on loppu joka liikkeestä ja nettikaupastakin vielä!
  • Skurar-amppeli. Nämä ovat ihania, sokerisen suloisia ja juuri sopivia pation koristeeksi. Vielä kun keksisi mitä niihin laittais...

26.8.2011

Maalla





Vanhempani asuvat maalla. Siis ihan maalla, peltojen keskellä meren läheisyydessä. Tie, joka vie heidän luokseen ei ole asvaltoitu koko matkalta. Kuitenkin sivistykseen (=Turkuun) on vain puolen tunnin ajomatka. Meillä mummola toimii siis samalla vähän kuin mökkinä, ihanana hengähdyspaikkana arjesta. Tämä postaus on siis täynnä kuvia meidän mummolasta, tai no, lähinnä sen pihasta, joka alkaa satonsa puolesta olla enemmänkin puutarha.
Isäni teki Pojalle pihaan liukumäen kannon päälle. Tuo valkoinen metalliosa on muistaakseni joku vanha ilmastointijuttu.
Edessä oleva pensas on vanhempieni tomaattiviljelmä ja takana näkyy uudempia viiniköynnöksiä. (Vanhat köynnökset ovat muutaman kuvan päässä!)
Vanhempieni kasvattamat kesäkurpitsat ovat naurettavan kokoisia. Viimeksi sain heiltä mukaani 50cm pitkän kesäkurpitsan, jonka halkaisija oli 12cm. Puolesta tein äitini kehoittamana kesäkurpitsa-ruokabanaanikeittoa (Kattilaan siis puolet jättiläskesäkurpitsasta, ruokabanaani ja kasvisliemikuutio. Kun kasvikset ovat kypsiä vedet pois ja tilalle 2dl kermaa ja valkosipulituorejuusto ja soseeksi.), mikä oli aika jännittävää, kosak en ollut koskaan edes maistanut ruokabanaania! Keitosta tuli kuitenkin tosi hyvää.
Tiedän, se näyttää kasalta koivuja, mutta ei ole. Kyseessä on viiniköynnös.
Tämä vuosi oli ensimmäinen kun rypäleet ovat kasvaneet kunnon kokoisiksi. Toivottavasti ne ehtivät vielä kypsyä...

Poika rakastaa papuja, joten isäni laittoi kasvilavalle kunnolla papuja. Tulos on nähtävissä ylhäällä. Tuo ruukussa kasvava kasvi (edessä) taitaa kyllä olla chili tai paprika.
Musta tuntuu, että maalla kaikki on isompaa, heinäsirkatkin. Tämä kaveri oli n. 10 cm pitkä. Mokasin kuvan kyllä aika lahjakkaasti, kamera kun on tarkentanut takana oleviin kasveihin eikä kuvauskohteseen...

25.8.2011

Operaatio Säkkituoli

Muistatteko sen mun säkkituoliprojektin? No, alettiin Pojan kanssa toteuttamaan sitä yksi ilta, ja kuten kuvasta voi päätellä täytteiden siirtäminen ei mennyt ihan kuin Strömsöössä... Keittiön lattia suorastaan lainehti pienistä styroxpalloista ja tietysti imuri samoi sopimuksensa irti. Pojasta pallojen kerääminen oli hauska leikki ja äkkiäkös me saatiin melkein kaikki pallot pois lattialta. Tosin luulempa, että niitä löytää tästä lähin jokaisen siivouksen yhteydessä...

Sisäpussi tuli mistäkään muusta kuinh mummon perintölakanasta. Lakanat ovat ihania mutta niissä on yksi pikku vika. Ne ovat nimittäin liian lyhyitä meidän sänkyihin! Täytyykin ostaa Pojalle muotoonommeltuja lakanoita.
Lopputulos huonossa valaistuksessa kuvattuna, mutta eiköhän tästä tule kuva tämem myöhemminkin.

24.8.2011

Laivalla!

Käytiin Pojan kanssa maanantaina laivalla. Tämmöstä meillä oli:

Lihapullavoileipää aamupalaksi.
Poika sai leikkihuoneen tädiltä muumitatuointeja.

Buffet.

Pojasta oli ihanaa seikkailla laivan kansilla.


Raskas päivä. Poika nukahti kotimatkalla toiseen bussiin :)

14.8.2011

10 päivää ostoksia

Lähdettiin Pojan, äitini ja serkkuni kanssa Keski-Suomeen 4. päivä. Kotiuduin 9. päivä (koska koulu alkoi 10. päivä) ja Poika palasi kotiin tänään. Nämä 10 päivää sisälsivät kaupoissa kiertelyä, löytöjä ja paljon ulkonasyömistä. Ja sitten asioita, jotka lähtivät mukaan:
Poika sai Tuurista Marimekon mansikkavuoret-paidan(15€) ja muumikupin jossa oli Nuuskamuikkunen (11€?). Viitasaarelta ostin Pojalle Marimekon omena-kengät (19€).
Jukka Poika löytyi Tuurista, Jenni Vartiainen Viitasaarelta ja PMMP Raisiosta.
Ostin itselleni viimein kalenterin. Olen aina ollut (tai ainakin epäillyt olevani) huono kalenterin pitäjä, joten en ole omistanut kalenteria vuosiin. Ostin ensimmäisen Marimekon penaalini ikinä Nuutajärveltä. Mukaan tarttui myös pillerirasia, jonka ostmaista olen miettinyt jo kauan (Hassua, sillä se maksaa alle 5 euroa....).
Olen kova kuluttamaan tennareitani puhki ja vaikka matka sujuikin hyvin rikkinäisten tennareitten ja ehjien Haitten voimalla, niin tarvitsin lisää kenkiä. Mummoni osti minulle yllä olevan kolmikon. Kuten kenkien kunnosta voi päätellä, ne ovat päässeet kaikki jo käyttöön.
Voi Turku. Honey, I'm home!

2.8.2011

24h

Sadonkorjuun juustokakku. Pohjaan kaardemummaa ja sisukseen paaaljon vaniliinisokeria, päälle tuoreita vadelmia ja punaviinimarjoja torilta.
Mä tein sen vihdoin!! Jääkarhu on siis joskus ostamastani Marimekon tyynyliinasta, toinen puoli on vanhasta lakanasta ja sisus vanhasta tyynystä. Kierrätyskarhulla on pituutta kunnioitettavat 48cm.
Ostin perjantaina IKEAsta kaksi kappaletta 40cmx60cm tyynyjä Pojan huoneeseen. Toinen niistä sai tänää päärynäpäällisen vähän erikoisella vetoketjuratkaisulla, sillä tarkkasilmäisimmät huomasivatkin ehkä jo, että tyynyssä on yhden pitkän vetoketjun sijaan kaksi lyhyttä vetoketjua. Vetoketjut ovat päätyneet omistukseeni kirpputorilta vuonna nakki&papu. Toinen tyynynpäällinen on vielä tekemättä, koska en löytänyt sopivaa vetoketjua siihen. Loistava syy piipahtaa kangaskaupassa...
Ensin ajattelin tekeväni lopusta päärynäkankaasta mekon, mutta mutta.... Keksimäni malli sai minut näytämänä n. 20 kiloa painavammalta kuin olen, joten päätin tehdäkkin hameen. Katsotaan miten saan sille edes pientä katu-uskottavuutta. Riittävätköhän tähän edes maiharit...
Huusin huuto.netistä Pojalle vanhan säkkituolin hintaan 5€. Tänään seurasi operaatio Tuolin kotiin noutaminen, eli bussilla keskustaan ja siitä n. 2km kipitystä määränpäähän. Paluumatkalla keräsimme hieman huvittuneita katseita erikoisen kuljetuksemme takia, mutta selvisimme kotiin vaivattomasti. Pojasta säkkituoli vaunujen katolla oli riemastuttava ja itseäni miellytti ajatus päästä testaamaan Cath Kidsonin säkkituoliohjetta kirjasta Sew!.

1.8.2011

Suuren sisustusrumban tuloksia

Puhuin tuossa pri postausta taakse päin, että ajatuksena olisi laittaa sisustus uusiksi. No nyt se on toteutettu ja koska sain kännykkäni huollosta perjantaina, lopputulos on myös kuvattu. Vanha makuuhuone päätyi siis Pojan huoneeksi:
Poika rakastaa omaa huonettaan ja on varsin ylpeä tikapuusängystään. En saa lukea enää edes iltasatua, sillä hän tahtoo lukea sen itse omassa sängyssään. Pojan voi löytää myös keskellä päivää sängystään lukemassa.
Äidin huone:



Huuto.netistä saapui Pojalle tänään uusi Marimekon paita. Jonkun mielestä paita voisi olla neitimäinen , mutta mielestäni se huutaa kaverikseen mustia pilleja ja pientä puvuntakkia. Pojalle voisikin hommata/tehdä mustat pillit. Hmmm....
Viimeinen kuva on tämän päivä uimarantakeikalta. Eväänä oli torilta ostettuja punaisia viinimarjoja, nektariineja ja banaani plus päärynämehua. Viihdyttiin taas monta tuntia ja huomenna voidaankin sitten etsiä niitä rusketusraitoja.

PS. Gallupin perusteella sellainen "Kysy, niin vastaan"-postaus olisi haluttu, joten kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen rusettikaktus (ät) gmail.com . Osoite on luonnollisesti ilman noita välilyöntejä.