31.12.2012

Tili tuli, tili meni




No ei oikeasti edes mennyt! 
Paljonhan tota rahaa meni, mutta neljä iso(hko)a kassillista vaatteita löysi tiensä myös meille. Voin vaikka listata alennusprosentteineen:

Pojalle:

  • maihinnousutakki, H&M
  • papparaispaita, Lindex, -50%
  • collegehousuja (2kpl), Lindex, ota 3 maksa 2
  • Angry Birds -bokserit, Lindex, ota 3 maksa 2
  • lapaset, H&M, -70%
  • sukkapaketti, Lindex

Äidille:

  • villakangastakki, Lindex, -50%
  • sulkamekko, H&M, -50%
  • Converse  Marimekko -kengät, alennus normaalista 36€
  • paketti nilkkasukkia, Lindexin lastenosasto, -70%
Muuta:
  • teekuppeja (2kpl), Marimekko
PS. Valitettavasti jokainen kuva piti raiskata samalla tavalla huonon valoituksen ja kamerakännykän yhteisvaikutusta voitaisiisn jotenkin vähentää.



29.12.2012

23.12.2012

Tärkeitä asioita, joita vauvat ei osaa tehdä


äidin huvikumpumainen viritelmä vs Pojan minimalismi
Otsikko on taas Pojan suusta. Hän on ollut kovin huolestunut viime päivinä. Joulustressiä? No, tavallaan. Aina Pojan kysellessä lahjatoiveitani, olen vastannut "kilttejä lapsia". Eilen Poika tiedusteli voiko pikkutyttöjä laittaa paketteihin. Raukka pelkää, että jostakin äidin paketista paljastuu pikkusisko! Sinäänsähän tuollainen lahja olisi mieluinen, mutta pikkusen epätodennäköinen, koska en ole raskaana. Tästä huolimatta Poika tenttasi mielikuvituspikkusiskonsa isästä.

Mutta kuitenkin... Tänään me tehtiin Pojan kanssa piparkakkutaloja. Selvittiinkin vain yhdellä palovammalla, joka sekin on onneksi mun kädessä. Ja illalla, asetellessani saatuja lahjoja hyllykköön totsin, että mehän ollaan näköjään oltu tosi kilttejä tänä vuonna! Oikeanpuoleiset on Pojan ja vasemman mun.


22.12.2012

Se meidän joulukakku




Ja sitten tulee harvinaista herkkua, nimittäin ystävien ja sukulaisten himoitseman pipari-aurajuustokakun ohje. 





Pipari-aurajuustokakku

3 munaa
2dl sokeria
1,5dl öljyä
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2rkl tummaa siirappia
1rkl kanelia
2tl kaakaojauhetta
paketti Aurajuustoa  



1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon siirapin ja öljyn kanssa. 
4. Kaada kakkuvuokaan hieman taikinaa. Siivuta Aurajuusto n. puolen sentin paksusiksi siivuiksi. Laita siivukerros taikinan päälle. Kaada lisää taikinaa ja lisää toinen kerros juustoa. Jatka näin kunnes taikina ja juusto ovat loppu. Muista, että viimeisen kerroksen tulee olla taikinaa.
5. Paista uunissa keskitasolla 45-60 minuuttia. Kumoa ja siivuta kakku hieman jäähtyneenä.

20.12.2012

Teknologiarakkautta

Mä muistan meidän ensimmäisen tietokoneen. Siinä oli Windows 3.1 ja korppuasema. Kone oli valtavan iso ja painava, mutta silti kovin rakas. Opettelin sillä kirjoittamaan, pelaamaan shakkia ja käyttämään teknologiaa. Nykyään on vähän toisin. Lapsuudessani mentiin nettiin varastamalla puhelinjohto tietokoneeseen vanhempien ollessa töissä. Nykyään netti kulkee mukana aina, kiitos älypuhelinten. Kotonakaan ei tarvitse temppuilla johtojen kanssa, sen kuin vain luo puhelimella langattoman verkon, jonka avulla tabletillakin voi surffailla tai kuvat voi siirtää kamerasta suoraan facebookiin, pilvipalveluihin tai sähköpostiin. Kätevää, mutta samalla se muistuttaa minua siitä, kuinka huikean paljon tekniikka on kehittynyt 20 vuoden aikana. Tulee pieni olo.


19.12.2012

Kohta, ihan kohta

Rakkaat sukulaiset. Pakettinne tulevat yllättäen hieman myöhässä, sillä postitin ne vasta tänään. Paketeista löytyy kuvien juttuja; lahjoja ja kakkuja.


ps. Jos joku ihmettelee miten postaukset näyttävät vähän hassuilta, se johtuu näistä mun tabletinkäyttötaidoista. Koittakaa kestää.

18.12.2012

Tee-se-itse -lahjojen tilanne, osa 4

Viimeisiä viedään. Vielä puuttuu pitkän matkaa toisesta villasukasta, mutta sitten olisi homma kirjaimellisesti paketeissa. Pari kakkua on vielä vaiheessa (=yksi jäähtymässä, toinen uunissa ja kolmas odottelee vasta uuniin pääsyä), ja aikamoisia agressiokakkuja nämä ovatkin. Joku kävi nimittäin varastamassa ihanan rakkaan Joponi eilen meidän patiolta! Lievästi sanottuna röyhkeää toimintaa, sillä patiolle on meiltä iso ikkuna ja me oltiin vielä Pojan kanssa kotona. Harmittaa ihan vietävästi....

17.12.2012

Melkein joulu


Nyt on tytöllä sitten leluja! Meille kotiutui tänään nimittäin ihanuuksia, Samsung NX1000-kamera ja Samsung Galaxy Tab 2 7.0. Sanonpahan vaan, että NAM. I'm in love, babe! Poikakin tykkäili uusista ostoksista. Nyt on vaan taas kauhea opetteleminen, että miten näitä oikein käytetään...

15.12.2012

Tee-se-itse -lahjojen tilanne, osa 3

Tuli sateenkaarenvärisiä palmikkopippoja tupsuilla. Oi että mä vihaan tupsujen tekemistä.... Mutta pipoista tuli söpöjä. Ensimmäinen syntyi maanantaina psykologian tunnilla ja muut pitkin viikkoa. Iltaisin on tullut katseltua trillereitä ja kudottua näitä söpöläisiä. Jep, olen vähän vinksahtanut, mutta 1,5 villasukan päästä olen hoitanut kaikki joululahjat yhtä lahjaa lukuunottamatta. Tämä puuttuva on tietysti kaikista lahjoista vaikein. Syistä ja saajasta puhutaan sitten myöhemmin. 

9.12.2012

Tee-se-itse -lahjojen tilanne, osa 2

Oli pari yövuoroa, kasa lankoja, puikkoja ja inspiraationa Superhelppo syyspipo. Vielä pari pipoa, tupsuja ja villasukat niin alkaa joulun kutomiset olemaan valmiina. 2 viikkoa aikaa, eli vielä ehtii! 

PS. Huomenna takaisin koulunpenkille. Kehtaisko ottaa puikot mukaan kouluun?

6.12.2012

"Kohta se ottaa kuvan! Se asettelee tota kakkua ihan sen näkösesti et kohta tulee uusi blogipostaus.."

Otsikkoni on äitini suusta, kakku sen sijaan minun käsistäni. Antikiukkukakku, tuo tunnesyöppöjen ja -leipojien suosikki, on mukava lisä kynttilöiden valaisemaan iltaan.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

4.12.2012

Consseja pukkaa (taas)

Mä olen kehittänyt itselleni ihmeellisen tavan: mä istun iltaisin sohvalla, kudon villasukkia ja katson trillereitä. Outoa? Ehkä, mutta siinä ois nyt tennarisukat kokoa 43 (muistaakseni). 

PS. Villasukat saa tehtyä paljon nopeammin kun vaihtaa tavalliset 3½ tai 4 puikot kokoon 7 ja kutoo kahdella langalla. Ohje täytyy kyllä muistaa puolittaa niin välttyy ikäviltä yllätyksiltä.
PPS. Miesten sukat saa kuvattua kätevästi kun laittaa sisälle omat tennarit.

2.12.2012

Tee-se-itse -lahjojen tilanne, osa 1

Puikot ovat käyneet tällä viikolla ahkeraan ja tuloksena on tähän mennessä syntynyt Pojalle villasukat, yksi miesten villasukka, punainen tuubihuivi (alempi kuva) ja joku leivos (ylempi kuva). Tässähän ehtii vielä mitä... Ideoita voi vaikka hakea viime vuosien lahjaideapostauksista: 
Tänä vuonna aion toteuttaa noista ideoista ainakin tuubihuivin, pipon, villasukat ja namupussin.