21.7.2013

Viimeiset mustikat

Täten voin ylpeänä kertoa kaikelle kanssalle, että tänään on meidän pakkasesta tuhottu viimeinen pakastusrasiallinen mustikoita. Laitoin veljelle vielä kotiinsa viemisiksi kasan pakasteita, joten tässähän päästään pian sulattamaan pakkasta ja leipomaan pakkasta sitten taas täyteen. Mutta sitä odotellessa ohjetta tuohon kuvassa olevaan sisällyslistaan. Yhdestä satsista tulee sopivasti muffinssipelti täyteen (eli 12 muffinssia).

Mustikkamuffinssit, 12 kappaletta
  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet. Lisää vaahtoon kuivat aineet ja öljy. Sekoita.
  3. Lisää taikinaan tuoreet tai jäiset mustikat (sulatetut mustikat värjäävät taikinan epämääräisen väriseksi, joten suosittelen käyttämään joko tuoreita tai yhä jäisiä mustikoita) ja sekoita vaikkapa lusikalla, jotta mustikat eivät hajoa ja värjää taikinaa.
  4. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista, kunnes muffinssit ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut, ruusut, kysymykset.... Kaikki ovat tervetulleita!