30.9.2013

Lihaton lokakuu

Sain facebookin puolella kutsun Docventuresin Lihattomaan lokakuuhun. Koska en ole syönyt lihaa enää vuosiin, ajattelin jättää lokakuun ajaksi kalan (ja ravut!) pois. Saas nähdä ottaako lohen himo jossakin vaiheessa vallan, mä kun ole aika tottunut syömään kalaa helposti neljäkin kertaa viikossa. 

Klikkaa itsesi mukaan tästä.

29.9.2013

Kokeiluja

Mulla on tapana kokeilla kakkuja aina ennen juhlia. Eilen tuli kokeiltua "Iken juustokakkua" (klik) ja vihdoin loppuun hiottua brownieta (olen leiponut samalla ohjeella kakkua, mutta tämän kertainen viimeistään todisti, että ohje toimii paremmin browniena). Juustokakku oli pettymys, brownie taas taivaallista. Tästä on hyvä jatkaa.

28.9.2013

Tarina Sadepäivien villatakista

 Löytyipä kerran, vuosia sitten, vanhempien vaatekaapista villatakki. Tytär rakastui takin pappismaiseen olemukseen ja nimesi sen Sadepäivien villatakiksi. Villatakki oli kuitenkin kovin kutiseva, joten tytär laittoi takin odottamaan vuoren ompelua. Takki odotti ja odotti. Päivät vaihtuivat viikoiksi ja viikot kuukausiksi. Villatakki roikkui hengaarissa milloin makuuhuoneessa, milloin olohuoneessa. Se näki kuinka muut villatakit pääsivät tyttären mukana ulos asunnosta, maailmalle. Sekin kaipasi kiihkeästi keväistä auringonpaistetta ja syksyistä sadetta, pyöräilessä vastaan nousevaa tuulta ja yövuorojen kylmyyttä. Ja vihdoin, eräänä perjantai-iltana, se sai itselleen  tikkikangasvuoren, vanhasta nahkatakista leikatut taskut ja peltipurkista löytyneen sekalaisen seurueen mustia nappeja. Mutta mikä parasta, tytär lupasi viedä sen ulos kevätaurinkoon ja syyssateisiin ja suojelemaan itseään tuulelta pyöräillessä. Sadepäivien villatakki ei ollut enää vain villatakki, vaan ihka oikea takki. 

Sen pituinen se.

25.9.2013

1+1=1

 Vallilan Jaffa-lakanat ovat tarjouksessa KodinYkkösessä. Tarjouksessa on vain yksi mutka: se koskee vain yhden hengen settejä, enkä mä ole vielä valmis luopumaan tuplapeitostani. Mä vähän epäilen, ettei Jaffaa edes tehdä tuplana. Oli siis ostettava kaksi settiä, otettava sakset käteen ja annettava ompelukoneelle töitä. Lienee sanomattakin selvää, että mä olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Vielä kun saisin tehtyä jämäkankaasta sisustustyynyjä tai tyynynpäälliset noihin ei-niin-jaffoihin tyynyihin. Makuuhuoneessa on muutenkin menossa muutosprojektia, jonka takia kuvien leikkaus on aika suppea. Mutta siitä myöhemmin.

24.9.2013

Äidin pelkoja

"Äiti mitä sä pelkäät?"
Sitä, että sinulle sattuisi jotain.
Suuntaa, johon maailma on menossa.
Sitä, etten menestyisikään ammattikorkeaopinnoissani.
Sitä, että kävelen jonain yönä unissani ulos asunnosta.
Sitä, ettet tutuistuisi koskaan biologiseen isääsi.
Sitä, ettet saisi koskaan sisaruksia tai toista vanhempaa.
Opintolainan ottamista.
Sitä, että toistaisit elämässä minun tekemiäni virheitä.
Tai sitä, että toistaisin itse omia virheitäni.
"No en oikeestaa mitää."

23.9.2013

Antaa tulla syksy!

Tajusin tänään, ettei Pojalla ole välikausivaatteita. Ja koska Turku on tuulinen kaupunki, piti sellaiset hankki viipymättä. Pienen nettiselailun jälkeen OZ babystä löytyi Racoonin välikausipuku -70%. Hintaa puvulle tuli siis huikeat 30€. Puvussa on tosin yksi isohko miinus, nimittäin tuo väri. Jotenkin toi sininen ei vaan uppoa kuin Marimekkona tai Haina tai  sähkönsinisenä. Noh, ehkä mä kestän tän syksyn.

PS. Kuvaa ottaessa olemme juuri aloittelemassa paition siivousta, joten toi tausta nyt vähän on mitä on.

19.9.2013

Pojalle


Pojan syntymäpäivä lähestyy uhkaavasti. Lokakuu on sinäänsä kätevä ajankohta syntympäivälle, sillä syntymäpäivärahat menevät tarpeellisiin juttuihin. Vuosi sitten saatujen nahkaisten sisätossujen kärjet ovat jo rei'illä ja Poika kasvoi toppapuvustaankin ohi jo kesällä. Tänä vuonna edessä on vielä toppapukumerkin vaihto, sillä olen saanut päähänä ostaa punaisen toppapuvun (Oletteko koskaan ajatelleet miten helppo punapukuinen lapsi on löytää pihalta? I know!) ja edellistalvien toppupuvut tarjonneen Henkkamaukan valikoimasta ei löydy punaista pukua. Tuo Ciraf voisi olla yksi hyvä vaihtoehto, ainakin hinta on (epäilyttävän) edullinen. Lisäksi lupasin ostaa Pojalle Spiderman-puvun. Pojan päiväkotikavereilla on kyseisiä pukuja ja Poika on tuijotellut niitä kaihoisasti melkein kuukauden. Kysyinpähän jäbältä eilen, että mitä hän sanoisi Teltta-pussilakanoista ja sain vastaukseksi niin innostunutta Vau!:ta, että kyllä tollainen on varmaan pakko hommata. Niin, ja täkki kanssa. Lupasin myös oikean ilmapallon. En tosin tiedä mistä mä sellaisen revin nyt kun Tiimarikin ajautui konkurssiin... Tässä on onneksi vielä kolme viikkoa aikaa hioa sotasuunnitelmaa.

17.9.2013

Tunnelin päässä on valoa

Pitkän taistelun jälkeen jouduin tunnustamaan tappioni influenssalle ja makasin sohvalla neljä päivää. Elämä alkoi voittaa eilen ja tänään tein jo iltapalaksi lettuja. Nyt täytyy vaan malttaa ottaa iisisti ettei tammikuinen keuhkokuume-episodi toistu. Iisisti ottaminen tuntuu vain olevan kovin vaikeaa kaiken makaamisen jäljiltä. Haluaisin siivota koko huushollin pikavauhtia ja saattaa makuuhuoneprojektini valmiiksi ja tanssia ja ja ja... Onneksi edes väsyttää niin, etten oikeastaan jaksa hössöttää tosissani. Mutta sanonpahan vaan, että tää toipilaana olo on ihan p*rseestä.

7.9.2013

Verta ja hikeä

Marimekon logotekstin m-kirjaimessa on sitä jotain, joten olihan se pakko askarrella sisustutyynyyn. Tyynyn paksu puuvillakangas on IKEAsta, samoin sisustyyny. Tekoprosessi vuodatettiin otsikosta huolimatta vain verta, sillä sain huitastua sormeni nuppineulaan niin, että valkoista tyynyä koristaa pieni verijälki. Mutta lopputulos näyttää ihan meikäläista tyydyttävältä ja verikin lähtee pesussa.

1.9.2013

Kirppislöytöjä

kengät 3€ | kengät 2€ | kengät 3€
paita 3,5€ | paita 5,5€ | huovi 3,5€

Käytiin tänään pitkästä aikaa Pojan kanssa Manhattanilla. Reissua voisi kutsua tuotteliaaksi, sillä mukaan lähti Pojalle kolmet kengät sekä Marimekon raitapaita ja huivi, mulle hyvin carriebradshw laukku ja vielä yksi maripaita eräälle ihastuttavalle pikkutytölle.