29.9.2014

Nelisilmää hemmotellaan

Osiris-silmälasit, 179€
Tiger of Sweden -silmälasit, 179€
 Toteutin tänään haaveeni kaksista uskottavannäköisistä laseista. On oikeastaan ihme miten kauan mulla on mennyt ennen kun olen huomannut silmälasien potentiaalin asusteena. Vaikka omakuvien ottaminen oli työn ja tuskan takana, on pakko todeta noitten lasien olevan kyllä kauhean kivat. (Varsinkin tänään otetun permiksen kanssa.)

Kyllä nyt kelpaa.
(Nyt on kyllä pakko lakata keksimästä sijaistoimintoja
ja alkaa lukemaan taas tenttiin.)

28.9.2014

Asennelapaset

 Jos mä muistan oikein, näytti veljeni mulle kuvan lapasista, joissa luki Shit it's cold. Tai sitten mä näytin veljelleni kuvan, No, joka tapauksessa katsottiin veljeni kanssa sitä kuvaa ja veljeni pyysi vastaavia lapasia. Olihan ne sitten pakko tehdä ja samalla pääsin testaamaan lisää silmukoiden jäljentämistä ja uutena tuttavuutena kirjomista. Kyllähän tuo mun kirjomiseni on vielä ihan lapsen kengissä, mutta tästä se lähtee.

26.9.2014

Perjantaiväsymys

Tänään ei vaan kulje tämä silmukoiden jäljentäminen. Tai kutominen. Ei tee mieli ommellakkaan. Perjantaiväsymys on siis jälleen saapunut vieraaksemme antaen mulle luvan nukahtaa perjantaisin katsottavan elokuvan ajaksi. Elokuvan mittaisista päiväunista huolimatta mua väsyttää taas. Kai sitä voisi mennä nukkumaan, jotta saa taas vähän kurottua kiinni univelkoja. Ja jaksaa kaivaa puikot taas huomenna esille.

25.9.2014

Muistutus onnesta

Viime viikon Vain elämää aiheutti mussa pakottavan halun kuunnella Vesa-Matti Loiria. Kotona meillä kuunneltiin Veskua usein, sillä hän kuuluu isäni lempiartisteihin. Kuunnellessani Loirin viimeisintä levyä rakastuin Kaunis kappaleeseen ja erityisesti Vien sinut Pariisiin kun väsyt onnesta -lauseeseen. Latasin siis koneelle mieleiseni fontin, avasin Paintin ja tulostin tekstin kartongille odottelemaan kehyksiä. Mulla ei ole vielä hajuakaan taulun sijoituspaikasta, mutta johonki se pitäisi saada muistuttamaan onnesta.

Ja että arki on onnea.

24.9.2014

Elämä yllättää

 Elämä on tarjonnut viime aikoina yllätyksiä, niin hyvässä kuin pahassakin. Hyvät asiat ovat vielä rajusti voitolla ja pysyvätkin siellä vielä kauan, vaikka kyllähän tuollainen suolapurkin kannen irtoaminen kriittisessä vaiheessa syö naista.

22.9.2014

Lankahamsterin tunnustukset, osa 2

 Siitä on vähän yli vuosi kun tunnustin ensimmäisen kerran lankahamsteriuteni blogissa. Kun vertaa tuota kuvaa langoistani asunnossamme tällä hetkellä majailemaan lankamäärään, ei voi muuta kuin hymyillä. Tuohon aikaan kaikki lankani mahuivat viimeisessä kuvassa olevaan Marimekon kassiin. Nykyään siinä majailevat ei-sukkalangat. Langat-laatikossa on sukkalankoja, jotka eivät ole seiskaveikkaa ja seiskaveikat ovat olohuoneen hyllykössä. Tietysti on vielä olemassa lankoja, jotka ovat kiinni keskeneräisissä töissä tai muuten vain levittäytyneet pitkin asuntoa... 

Ja kyllä, meillä on yhä ne jouluverhot olohuoneessa.

19.9.2014

Twist or not, villasukat vauvavahvitukselle osa 4

 Vauvat ja niiden jalat kasvavat. Mun piti päästä kokeilemaan Twist or not -mallia. Malli ei pääse kyllä oikeuksiinsa näin lyhyissä varsissa, mutta ajatuksena onkin tehdä jossakin vaiheessa samalla mallilla aikuisten sukat. Itseasiassa kaverini pyysikin multa sukkia ja ajattelin, jos kokeilisin sukkiin tätä vaikka neonvihreänä.

18.9.2014

Plan B

Ostin viime viikolla sovittamatta neuleen neljällä eurolla. Pidin sitä kerran ja totesin, ettei se käy malliltaan meikäläiselle sitten yhtään. Otin siis käyttöön suunnitelma B:n ja ompelin mokomasta lapaset. Jämistä leikkasin vielä toiset lapaset ja yhdet sukat. 

Ei hullumpi virheostos.

17.9.2014

Lemmikkileppäkerttu

Pahoittelut kuvanlaadusta, kamera ei suostunut millään tarkentamaan leppäkerttuun niin piti kuvata puhelimella ja zoomata ja ja ja...
Meidän keittiössä asuu leppäkerttu. Mulla ei ole hajuakaan siitä, miten se on meidän keittiöön päätynyt. Pikkuinen on kuitenkin hävittänyt banaanikärpäset sen verran tehokkaasti, että suosittelen leppäkertun omistamista kaikille. Saisinkohan huijattua sen skippaamaan talviunet ja keskittymään pikkuötököiden hävittämiseen? Hmmm....

16.9.2014

Kolme keltaista

sinappi - keltainen- kurkumalla värjätty
Piti saada loistavan keltaista seiskaveikkaa. Ostin siis valkoista, liotin etikkavedessä ja keitin kurkumaliemessä. Huuhtelin ja levittelin kuivumaan. Ihastelin sen kirkasta keltaisuutta. Laitoin viereen vertailuksi Novitan sinapinkeltaisen ja keltaisen. Siinä se loistaa.

Aurinko.

15.9.2014

Pääkallopipo ja villasukkia vauvavahvistukselle, osa 3

 Vähän asenteellisempaa neulomusta tällä kertaa. Kirjoneulekkin alkaa sujumaan kivasti. Pääkallokaavio löytyy täältä. Lisäilin ite vaan noi välisilmukat ettei tarvii kuljetella lankaa niin jumalattomia matkoja. Vielä kun pipon ja sukkien omistaja syntyisi ja pääsisi sovittelemaan noita. Toisaalta mä olen veikannu syntymän tapahtuvan ensi yönä, että onhan tässä vielä aikaa...

Mitäs sitten kudottais?

14.9.2014

Suomipoppia

 Isäni on kuunnellut autossa Suomipoppia niin kauan kuin muistan, ja siitä lähtien kun Aamulypsy julkisti Markkonointikilpailunsa sain kuulla aina isäni kanssa puhuessa kysymyksiä siitä, koska me kuvaisimme oman mainoksemme. Tänään kaivoin vihdoin Pinterestistä maaliohjeen ja ryhdyimme toimeen. Alhaalla tulos. Kyllä mekin kaikkea tehdään.



Blogin Facebook-sivu löytyy muuten täältä.

13.9.2014

Hääpuvusta hedelmäpussiksi

 Muoviton syyskuu on rajoittanut hedelmien ostoani. Tavoitteenani on siis selvitä koko syyskuu ostamatta tai vastaanottamatta muovipussia kaupasta. Tämä olisi jopa helppoa, ellei mua ällöttäisi pitää kuoren kanssa syötäviä hedelmiä siellä ostoskorin pohjalla. Eräänä iltana pohdin tätä dilemmaa ja mietin, että pitäisi tehdä hedelmäpusseja. Ja sitten katseeni osui pussiin, jonka sisällä oli tylliä äitini hääpuvusta. Käytiin siis seuraavan tyylinen keskustelu:

"Tota, saanks mä tehä sun hääpuvusta hedelmäpusseja?"
"No tietysti saat! Miks sä edes kysyt!"
"Musta se nyt vaan oli kohteliasta...."
"Höpö höpö, tee vaan"

(Ei tarvitse siis ihmetellä miksi mä olen tällänen.)

12.9.2014

Minulle

13 savilautasta 2€ | villapaita 4€
toppi 1€ | Marimekon raitapaita 6,50€
Eksyin tiistaina taas Mimmille. Ja hyvä niin, sillä löysin sopivasti vanhoja lakanoita erääseen ompeluprojektiini. Jos lakanoita ei lasketa, ostin kaikki ostokset poikkeuksellisesti vain itselleni. Kaikkea kaunista ja ihanaa.

Ihan vain minulle. 

Origamikateutta

 Kurkiorigameissa on sitä jotain. Varsinkin, kun on katsellut lamppuun kiinnitettyjä origameja jo vuosia Bestiksen keittiössä. Olihan niitä pakko tehdä itsellekkin, tosin makkarin lamppuun. Veljeni nauroi, että rakensin itselleni origamimobilen. Ajatus ei oikeastaan ole hullumpi...

Mutta pääsin viimein origamikateudestani.

11.9.2014

Villasukat vauvavahvistukselle, osa 2

 Sain viimeisteltyä tiistaina sukat Kristan vauvalle. Nyt sitten vaan odotellaan, että toinen vauvavahvistuksemme liittyy joukkoomme. Tämä lanka on muuten Lankamaailmasta eurolla löydettyä Zandraa. Ihan kiva kutoa välillä tollasta pehmeää tekokuitua ainaisen seiskaveikan sijaan.

10.9.2014

Äitikeittoa

Meillä syötiin kesällä paljon keittoa. Siis valtavasti keittoa. Varsinkin erästä tiettyä laatua, jonka Poika nimesi äitikeitoksi. Äitikeittoon tulee perunoita, pari kasvisliemikuutiota, pakastesuikaleita, yrttejä ja soijaa tai quarnia. Keiton nimi tulee siitä, että Poika inhoa keittoa ja mä rakastan. Maanantaina Poika vihdoin tykästyi keittoon. Mä odotan jännityksellä suostuisiko se tästä lähtien syömään quarnia muussakin muodossa kuin nugetteina.

"Mä söin päiväkodissa quarnia 
ja se oli pahaa ni mä en tykänny siitä. 
Mut sit mä maistoin sitä kotona
 ja mä tykkäsinkin siitä!"

9.9.2014

32+8

 Puhuin viikko sitten uudesta kattilasta, vaihtoringin omenoista ja hillonkeitosta. Noh, viime viikon kokonaissaldoksi tuli 32 tölkkiä omenahilloa ja 8 pulloa omena-mustamarja-aroniamehua. Vaikka tuollainen keittiössä häärääminen on ihanaa, olen hyvin onnellinen siitä, että hillo-/mehuruljanssi on nyt ohi. Nyt on pakko päästä oikaisemaan sohvalle, kaivaa jokin kutomus esille ja juoda hieman ensimmäistä mehumaijassa keittämääni mehua. 

Niin, ja rakkaat ystävät ja sukulaiset
te syötte tänä talvena omenahilloa.

8.9.2014

Kengät suutarin lapselle

 Suutarin lapsella ei ole kenkiä. eikä Pojalla niin paljoa sopivia villasukkia kuin neuloosin riivaman äidin lapsella voisi olettaa. Mutta nyt on pikkumiehellä söpöt sukat. Mäkin pääsin samalla korkkaamaan 7 veljeksen uuden raitalangan ja kokeilemaan kerrosrivinousua. 

7.9.2014

Vanhat verhot kertaa kolme

 Ostin kesällä 2010 itselleni kaksi metriä Marimekon Appelssiini-kangasta, joka palveli mua makuuhuoneen verhoina uskollisesti neljä vuotta ja kaksi asuntoa. Tänä kesänä verhojen oli kuitenkin aika päästä eläkkeelle ja sitä tuuraamaan siirtyi pari IKEAn Schottis-kaihtimia. Ja koska eläkkeelläkään ei kannata pysähtyä täysin, pääsi kangas jatkamaan eloaan uusien projektien kautta. Nyt kangas on ripoteltu pitkin asuntoa tyynyjen ja sammutuspeitteen suojuksen muodossa. 

Tykkään.


6.9.2014

8,35€

kengät 0,50€ | saviruukut á 0,50€
taulukehys 1,50€ | kakkuvuoka 1,35€
muovimatto 3€
Kävin perjantaina koulun jälkeen pitkästä aikaa Mimmillä. Tarkoituksena oli metsästää raitapaitoja, mutta eihän niitä siellä näkynyt. Sen sijaan mukaan lähti kasa kaikkea muuta tarpeellista. Kokonaishinnaksi muodostui opiskelijaystävällisesti 8,35€. Pitää selkeästi poistua kesän palkkatyön aiheuttamasta kulutuskierteestä ja alkaa taas kiertelemään kirppiksiä.

5.9.2014

Afrikan tähti

 Kävin viikko sitten Skin Craftin walk-in fridayssa hakemassa lisää mustetta. Syntyi Pojan Afrikan tähti -rakkauden inspiroima Afrikan tähti -tatuointi. Viikon jälkeen olen edelleen sitä mieltä, että tämä on yksi hienoimmista näkemistäni tatuoinneista. Hyvä niin, onhan tämä kädessäni ikuisesti. Mulla meni tosin viikko, että uskalsin tunnustaa uuden kuvan mummolleni...


Edit: Mummoltani tuli viesti:
"Ei paha afrikantähti 
mummo hyväksyi rakkain terveisin"

4.9.2014

Villasukat vauvavahvistukselle

Kätilöluokkamme on vahvistunut ensimmäisellä vauvalla. Mukanamme pyörii päivittäin siis 7-viikkoinen tyttövauva, jolle piti luonnolllisesti neuloa sukat. Seuraava vahvistuksemme syntynee kahden-kolmen viikon sisällä, joten mulla on vielä hetki aikaa pohtia Kristan silmään sopivaa neulemallia.

2.9.2014

Tarina maailman kauneimmasta kattilasta

Maailman kaunein kattila oli syystä tai toisesta päätynyt Turun Ekotorille myyntiin. Kattilan mintunvärinen pinta oli vuosien saatossa jo paikoittain menettänyt värinsä kertoen sen olleen edellisellä omistajallaan ahkerassa käytössä. 
Kohtasimme kattilan kanssa ensimmäistä kertaa kesällä. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä, mutta kattilan suolainen hinta sai mut kuitenkin jättämään sen odottamaan. Mä sain taas tänä vuonna omenoita vaihtoringistä ja tarvitsin uuden kattilan hillonkeittoarsenaaliini. Lähdimme Pojan kanssa Ekotorille ja siellä se odotti, maailman kaunein kattila. Sen lisäksi, että kattila on kaikessa minttuudessaan ihastuttavan näköinen, se on täydellinen omenahillon tekemiseen. Sokerina pohjalla sen hinta oli puolittunut (jes!). Tänään kattila pääsikin vihdoin tositoimiin ja siinä syntyi 5 isoa purkkia hilloa. Mä luulen, että meillä on edessä vielä monia yhteisiä vuosia ja hillonkeittoja. 

PS. Syksyn hillosaldo on tällä hetkellä 14,5 purkkia
PPS. Omenahillon ohje löytyy tästä.